Aşağıdakilerden hangisi kasisli yol işareti?
Bu işaret ayrıca kaldırımda ve köprü giriş ve çıkışlarında yol inşaatı nedeniyle oluşan yükseklik farklarını işaretlemek için kullanılır. T-7 engebeli yol işareti bir tehlike uyarı işaretidir. Kırmızı bir üçgen içinde siyah bir sembol şeklindedir.
Kasisli yol işareti ne anlama gelir?
(T-7) TÜMBELİ YOL: Bu işaret levhası, yol yapısında, araçların normal hızlarını önceki yol koşullarına göre azaltmamaları halinde tehlike yaratabilecek hendek, tümsek, çukur ve benzeri bozuklukların bulunduğunu uyarmak için kullanılır.
Soru 34 Aşağıdakilerden hangisi taşıt trafiğine kapalı yol işaretidir?
Araç trafiğine kapalı yol – TT-5 İşareti: Yolun her iki yönde de araç trafiğine kapalı olduğunu belirtir.
Aşağıdakilerden hangisi yol ver işaretidir?
Yol Ver İşareti TT-1: Ana yol ile tali yol arasındaki kavşaklarda, tali yoldan kavşağa yaklaşan sürücülerin, zorunlu olmadıkça kavşakta durmadan ana yolda seyreden araçlara yol vermeleri gerektiğini belirtir. Trafik işaretleri, sürücülere ve yayalara uymaları gereken kurallar hakkında bilgi vermek için semboller kullanır.
Yol kasisi nedir?
Yol kavşağı nedir? Sözlük anlamı “yoldaki çukur veya yolun bir tarafından diğer tarafına uzanan kemer” olan yol kavşağı, trafiğin zorunlu olduğu yerlerde hızı azaltmak için kullanılır.
Aşağıdakilerden hangisi iki yönlü trafik işareti levhasıdır?
Çift yönlü trafik işareti T-19: Önünüzdeki otoyolda karşıdan gelen trafiğin olduğunu gösterir. Hızınızı azaltın ve karşıdan gelen araçlara dikkat edin. Çift yönlü trafik işareti T-19 bir tehlike uyarı işaretidir.
Trafikte kasis ne demek?
Hız kesiciler, güvenliği sağlamak ve araç hızını azaltmak için otoyollara yerleştirilen çapraz hız kesicilerdir. Hız kesiciler, araçların hız yapma olasılığının yüksek olduğu alanlara yerleştirilir. Sürücülerin ve yayaların güvenliği için önemli bir güvenlik ekipmanı görevi görür.
Aşağıdakilerden hangisi taşıt giremez işaretidir?
Trafik yasağı işareti TT-19: Bu yolda bisiklet, moped ve el arabası dışındaki araçların sürüşünün yasak olduğunu belirtir. Araç sürücüleri bu yola girmemelidir. Yol inşaatı onarım ve bakım işaretleri sarı işaretlerdir.
Gevşek şev nedir?
Gevşek Dolgu İşareti T-10: Kayaların ve taşların kesilmiş yamaçtan yola yuvarlanabileceğini ve/veya kayaların ve taşların kaldırımda olabileceğini belirtir. Sürücüleri bu işaretle belirtilen bölüme yaklaşırken yavaşlamaları gerektiği konusunda uyarır, ancak bu bölümde durmamaları veya park etmemeleri gerektiğini belirtir.
Soru 35 Aşağıdakilerden hangisi yolun her iki yönden taşıt trafiğine kapatılmış olduğunu bildirir?
Araç trafiğine kapalı yol tabelası TT-5: Yolun her iki yönde de araç trafiğine kapalı olduğunu belirtir. Sadece yaya trafiğine açık yolların girişlerinde kullanılır.
Kontrolsüz kavşak işareti hangisi?
“Kontrolsüz kavşak” işareti T-21 bir tehlike uyarı işaretidir. Kırmızı bir üçgenin içinde siyah bir sembol şeklindedir. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün plaka standardına göre 60, 75 ve 90 cm’lik eşkenar üçgen boyutlarına sahiptir. Karanlıkta kolay tanınması için yansıtıcı malzemeden yapılmıştır.
Soru 37 Aşağıdakilerden hangisi hız sınırlaması sonu trafik işaretidir?
Hız sınırı sonu TT-36: Daha önce geçerli olan hız sınırının sona erdiğini bildirir. Bu işaretten sonra, yol koşullarına karşılık gelen yasal hız sınırının geçerli olduğu varsayılır. Trafik düzenleme işaretleri, sürücülere ve yayalara uymaları gereken yükümlülükler, kısıtlamalar ve yasaklar hakkında bilgi veren işaretlerdir.
34 Aşağıdakilerden hangisi sağa tehlikeli devamlı viraj işaretidir?
Sağa doğru tehlikeli sürekli virajlar, T-2a işareti: Görüldüğünde; Tehlikeli virajlar konusunda uyarır, ilk virajlar sağa doğrudur. Hızınızı azaltın. Diğer işaretlerde belirtilen yasaklara uyun. Sağa doğru tehlikeli sürekli virajlar T-2a işareti bir tehlike uyarı işaretidir.
46 Aşağıdakilerden hangisi karşıdan gelene yol ver anlamındadır?
Karşıdan gelen trafiğe yol ver işaretleri TT-3: Karşıdan gelen araçların, trafiğin her iki yönde de zor veya imkansız olduğu dar yol bölümlerinde önceliğe sahip olduğunu belirtir. Karşıdan gelen trafiğe yol ver işaretleri, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen şekil ve boyutlara sahiptir.
Aşağıdakilerden hangisi sürücülerin geri gitmesi yasaktır?
Sürücülerin; a- Bağlantılı yollarda, otoyollarda ve tek yönlü caddelerde (durma ve park manevraları hariç) dar yollarda geri vitesle araç kullanmaları ve manevra yapmaları, b- Manevralar hariç geri viteste şerit değiştirmeleri, c- Trafiğin yoğun olduğu yollarda geri vitesle araç kullanmaları yasaktır.
Trafikte kasis ne demek?
Hız kesiciler, güvenliği sağlamak ve araç hızını azaltmak için otoyollara yerleştirilen çapraz hız kesicilerdir. Hız kesiciler, araçların hız yapma olasılığının yüksek olduğu alanlara yerleştirilir. Sürücülerin ve yayaların güvenliği için önemli bir güvenlik ekipmanı görevi görür.
Aşağıdakilerden hangisi tali yoldan kavşağa gelindiğini bildirir?
T-22b ikincil yol işareti nedir? Bir kişinin ikincil yol kavşağına yaklaştığını, bu işaretin kullanıldığı yoldaki trafiğin geçiş hakkına sahip olduğunu ve ikincil yoldan gelen sürücülerin ana yola girmeden önce yol vermesi veya durması gerektiğini belirtir.
Aşağıdakilerden hangisi emredici işaretleri gösterir?
Zorunlu işaretler Bu işaretler genellikle mavi bir arka plan üzerinde beyaz sembollerle dairesel şekildedir. Aşağıdaki zorunlu işaretlerde; “Gözlük takın”, “Emniyet kaskı takın”, “Eldiven takın”, “Maske takın”, “İş ayakkabısı takın” ve “Yaya yolunu kullanın” işaretleri görülebilir.
Kaygan yol levhasının anlamı nedir?
Kaygan Yol İşareti T-8: Kaygan yol yüzeylerini uyarır ve sürücüleri fren yapmamaları, hızlanmaması ve ani manevralar yapmamaları konusunda uyarır.