Muğlalılar nasıl yazılır?
ANLAMI BELİRSİZLİK SÖZCÜĞÜNÜN ANLAMI Belirsizlik durumu anlamına gelir. Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılması gerekir. Eşlik eden ekler ayrılmadan yazılır. Bu kelime sıklıkla “muğlalılık” veya “muğla’lılık” olarak yanlış yazılır.
Kayserili nasıl yazılır TDK?
Bu kelime genellikle Kayseri’den türetilen kayserili olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Kayserili olmalıdır.
Kastamonu nasıl yazılır?
Bu kelime sıklıkla Kastamon olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Kastamonu olmalıdır.
Bursalının nasıl yazılır?
BURSALI KELİMESİNİN ANLAMI İnsanların hangi şehirden geldiğini yazarken, türetme eki -li, isimden yeni bir isim oluşturur ve isimle birleşen bu ek, kesme işaretiyle ayrılmaz. Bu kelime sıklıkla “from Bursa” olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Bursalı biçiminde olmalıdır.
Diyarbakırlılar nasıl yazılır?
DİYARBAKIRLI KELİMESİNİN ANLAMI: Diyarbakır ilinden biri anlamına gelir. Büyük harflerle ve boşluk olmadan yazılmalıdır. Bu kelime sıklıkla yanlış olarak Diyarbakırlı, diyarbakırlı olarak yazılır. Doğru kullanımı Diyarbakırlı olmalıdır.
Antalyalılar nasıl yazılır?
ANTALYALİZM KELİMESİNİN ANLAMI Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılmalı ve türetilmiş eki ayrı yazılmamalıdır. Bu kelime sıklıkla Antalyalık, Antalyalılık, Antalyalılık şeklinde yanlış yazılır. Doğru kullanımı Antalya-türetilmiş olmalıdır.
Kastamonulu nasıl yazılır TDK?
Doğru kullanım Kastamonulu olmalıdır.
Yörük nasıl yazılır TDK?
Yürük (eski) / Yörük (şimdiki)20. Temmuz 2023
Konya ile nasıl yazılır?
Bu kelime sıklıkla Konya olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Konya şeklinde olmalıdır.
Sinop nasıl yazılır?
Sinop, Sinop ilinin merkezinde bulunan bir şehir olup, Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nin Batı Karadeniz bölümünde yer almaktadır.
Kastamonu nereden ayrıldı?
Osmanlı İmparatorluğu döneminde Bolu, Çankırı ve Sinop’un il sınırları içinde kalan Kastamonu ili, 1907’de Bolu’nun, 1918’de ise Çankırı ve Sinop’un ayrılmasıyla bugünkü durumuna ulaşmıştır.
Malatya ili nasıl yazılır?
Malatya (il) Malatya, Türkiye’nin bir ilidir.
Bursa’nın batısı nasıl yazılır?
Düşünce, yaşam biçimi, siyaset vb. Anlam ifade ederken “Doğu” ve “Batı” kelimelerinin baş harfleri büyük yazılır: Batı medeniyeti, Doğu mistisizmi, vb. NOT: Bu kelimeler yön belirtirken küçük harfle yazılır: Bursa’nın doğusu, Ankara’nın batısı, vb.
Pınarbaşı nasıl yazılır?
Bölge, yer, ova, dağ, deniz, göl, dere, orman gibi birden fazla kelimeden oluşan coğrafi adlar sıfat tamlaması olarak yan yana yazılırdı: Karacaahmet, Acıgöl, Akşehir, Akçakoca, Uludağ, Karadeniz vb. Aynı yöntem isim tamlamaları için de uygulandı: Pınarbaşı, Anadolukavağı, Anadoluhisarı, Kızkulesi vb.
Çomarı nasıl yazılır?
“Anadolu Çomarı”, “Beyaz Çomarı” gibi kullanımların yanı sıra; “Mezopotamya Çomarı”, “Orta Asya Çomarı” gibi zıt kullanımlar da bulunmaktadır.
Muğlalılar nereden gelmiştir?
Karia olarak adlandırılmasının sebebi Karyalıların antik çağlarda bu bölgeye yerleşmiş olmalarıdır. İlin bilinen tarihi Hititlerle başlar. Hititler bu bölgeye Lugga adını vermişlerdir. İmparatorluğun çöküşünden sonra Frigyalılar bölgeyi ele geçirmiş, ardından Lidyalılar bölgeyi ele geçirmiş, Dorlar ve İyonyalılar da bölgeye göç etmiştir.
Muğla nasıl yazılır?
Doğru kullanım Muğla olmalıdır.
Ege şivesi napıyon ne demek?
– Ne yapıyorsun? (Nasılsın? Ne yapıyorsun?)
Muğla’nın Türkçe anlamı nedir?
Muğlı Bey Mahan, rüyasında memleketinde Muhammed’i görmüş ve daha sonra ulemanın huzurunda İslam’ı kabul etmiştir. Muğla Kalesi’nin fethinden sonra bu şehrin adı Muğla olarak anılmıştır. “Muğ” Farsçada kâfir anlamına gelmektedir.